Avslutningsvis

Oj va fort tiden går när man har roligt! Hela helgen har flugit förbi som en vindpust.

Vädret har verkligen varit kanon hela helgen! Det är min ursäkt till att jag inte bloggade igår. Dock ser jag ut som en tomat nu. Smällar man får ta! haha.

Jag vill gratulera alla som var med A-laget idag, som vann sin första match för säsongen! Det var verkligen på tiden. Hoppas att vindarna har vänt nu. Den onda trenden är bruten. 3-1 mot Mariehem hemma på Ringvallen. Kanske är det Ringvallen som står för vinsten idag? Alla andra hemmamatcher har ju spelats på Parken. Nej, spekulationer bara. Klart vi ska vinna resten av matcherna på Parken framöver!

Imorgon spelar U-laget match borta mot VIK kl 19.00. Tredje bortamatchen i rad. Jag saknar att spela hemmamatch på Ringvallen. Drick nu mycket vatten hela dagen imorgon tjejer! Det ska bli utomlandsvärme ännu en dag.

Tack för mig!

Fredag

Vädret är verkligen kanon! Hoppas att det, som lovat, håller i sig hela helgen! :)

För mig, personligen, har vädret stor påverkan på mitt humör. Igår regnade det och blåste under träningen, vilket resulterade i att jag tyckte att det var tråkigt att träna och ville bara hem och lägga mig under täcket. Idag har solen varit framme sen jag vaknade imorse. Jag har varit igång ändå fram tills nu ungefär. Tränat två gånger, varit iväg och fixat och handlat inför morgondagens grillkväll med klassen, varit på stan med Patrik och såklart varit i skolan. Tänk vad mycket mer man helt plötsligt hinner med för att solen skiner!

Mer sol åt Sverige!

Nu ska jag lägga mig i sängen och slå på Mamma Mia-filmen. Är själv hemma i lilla lägenheten. Ibland är ensamheten oslagbar!

Mikkiz

Efter regn kommer sol

Usch vilket väder! Det regnar och blåser jättemycket ute. Man blir deprimerad bara av att titta ut genom fönstret ju. Som tur är så är dagens träningar redan avklarade och nu sitter jag i soffan, nyduschad och tittar på tv. Under träningen regnade det och blåste hur mycket som helst, vilket gjorde att det blev dåligt tempo under flera övningar. Men vi kämpade på bra och får ta nya tag under morgondagens träning! Som tur är ska vädret vända redan tills imorgon och stanna under hela helgen!



Nu ska jag plugga lite litteraturhistoria innan det är dags att krypa ner under täcket för att sova.

Mikkiz

En match att minnas

När vi precis skulle åka mot Götlunda kom Elin på att hon glömt skorna, vilket resulterar i att två bilar (av fyra) kom iväg lite sent. Ni kommer snart förstå varför denna incident hade så stor betydelse för kvällens match.

Redan innan vi kommit ur Västerås får vi stanna på motorvägen på grund av bilkö vid vägarbete. Sakta men säkert tog vi oss långsamt framåt och snart kunde vi åka i normalt tempo igen.

När vi börjar närma oss Köping får vi syn på en brandbil ett par hundra meter framför oss. Snart ser vi även massa rök och blir tvungna att sakta in ännu en gång. Men denna gång rör det sig inte någonting, vi kommer inte framåt. Efter ca tio minuter börjar folk gå ur sina bilar. Flera i laget skulle ju stolt hjula, göra kullerbyttor etc på E18, hur ofta kan man göra det liksom? Haha! 40 (!) minuter senare kan vi äntligen rulla iväg igen. Väl framme i Götlunda hade vi 15 minuter kvar till matchstart. Observera att dom andra två bilarna hunnit förbi branden innan brandbilen kommit och hade ju såklart värmt upp ordentligt. Vi andra tog ett par ruscher och fick värma upp under matchens gång.

Det märktes att vi var bra mycket mer taggade än förra matchen. Lite seg första halvlek men jag tycker att vi gör det bra i andra. Vi kömpar och jobbar som ett lag, trots med en man (kvinna) mindre. 1-0 gjorde Emma på en hörna från Sara. Matchen slutade även 1-0. Vi (jag!) borde ha satt flera lägen men vi visar vilja och det är väldigt viktigt just nu tycker jag.

Nu är det dags för Barcelona att ta emot pokalen! Vi hann hem till andra halvlek i CL-finalen. Helt klart värdiga vinnare tycker jag!

Nu är det dags att sova. Imorgon har jag fotbollsgymnasium 7.30.

Mikkiz


Matchdag

Imorse var jag uppe med tuppen. 06.10 ringde klockan.Jag befann mig då på Lillåudden, hos Patrik (pojkvännen). (Observera att jag är ledig idag!) Jag satte mig på cykeln och cyklade hemåt i stormvädret. Väl hemma var det dags att börja tvätta! Nu, tre och en halvtimme senare är jag äntligen klar med all tvätt. Jag tänkte gå och vila en stund nu. I vanliga fall är jag verkligen ingen morgonmänniska..

Anledningen till att jag är ledig förresten är ju därför att vi har match ikväll. Min klass är nämligen i Forsmark på studieresa och lär sig om hur ett kärnkraftverk fungerar och går på fågelexkursion. Jag klagar inte över att ha match just idag. Dock är jag lite sur över att vi kommer att missa så gott som hela CL-finalen ikväll. Tråkigt!

Innan det är dags för samling ska jag plugga litteraturhistoria och cykla till banken för att fixa så att pengarna kommer in på rätt konto när jag ska börja jobba. Jag måste även ringa till Skatteverket och rådfråga lite nu när jag ska tjäna massa pengar! Hehe.

Klockan 19.00 är det dags för avspark mot Götlunda. Jag hoppas på att ett taggat BK30 (U) lämnar Västerås för att ta tre pinnar ikväll!

Mikkiz


U-laget i Falkenberg 2008


Tidsplanering

Hej allesammans!

Jag ska gå rakt på sak. Idag har jag varit på en kurs inom mitt nya jobb (på Mc Donalds). Kursen var en del av sju och dagens tema var tidsplanering. Vi höll på i nästan fyra timmar och jag fick med mig väldigt mycket idéer och kunskaper under kvällens gång.

Mikael Sandlin (rekryteringsansvarig på Mc Donalds) tog upp tolv olika metoder inom tidsplanering. Jag tänkte berätta om ett par stycken jag som själv föll för.

21 dagars PMI (Positiv Mental Inställning)
Här handlar det om att lära hjärnan att utöva undermedvetna saker genom träning. Studier visar att metoden har visat resultat efter 21 dagar. Om du till exempel vill sluta äta godis, så kan du försöka lura hjärnan, i 21 dagar, genom att tugga på en godis och sedan spotta ut den för att hjärnan ska tro att den är äcklig. (Här handlar det om att du verkligen fösöker lura hjärnan och är positiv till ett bra resultat!) Om du utför denna procedur varje dag i 21 dagar så kommer du förmodligen ha lurat hjärnan till att inte tycka om godis. 22:a dagen kommer alltså hjärnan omedvetet att spotta ut godisen.

Jag ska testa metoden genom att försöka diska direkt efter maten framöver!

Svälj den fulaste grodan först
Tänk att du var tvungen att svälja en hel groda varje dag. Visst vore det verkligen det värsta du måste göra då, varje dag?!
Tänk dig att du svalde grodan det första du gjorde varje gång du klev upp varje morgon. Visst skulle det lätta ett tryck från dina axlar, att ha det värsta på hela dagen gjort redan så tidigt!?

Tänk dig nu att grodan i stället är något annat, men fortfarande det värsta du måste göra varje dag. Nästan varje dag har vi alla en "värsta sak" som vi måste göra. Det kan vara till exempel att ringa ett viktigt samtal, att plugga inför ett viktigt prov eller att diska berget med tallrikar som står i höag på diskbänke. Tänk va skönt det vore att komma över den höga tröskeln, att göra dessa "värsta" saker tidigt under dagen. Många av oss väljer i stället att skjuta upp saker framför oss. Jag själv brukar säga att det ofta är jobbigare att ha någonting att plugga än att plugga, dvs att det är jobbigare att tänka på allt man har att göra än att verkligen göra de viktiga sakerna och sedan kunna lägga dom åt sidan.

Jag ska inte rabbla upp alla tolv metoder som Micke gjorde men jag hoppas att ni har fått lite idéer om den information som jag tagit del av idag.

Avslutningsvis..

Jag hör - Jag glömmer
Jag ser - Jag förstår
Jag gör - Jag kommer ihåg

Om du misslyckas när du planerar, planerar du för att misslyckas

Mikkiz


God kväll!

Efter många veckors väntan ringde äntligen Julia mig ikväll och berättade att det overkliga tillslut blivit verklighet. Äntligen är det min tur att blogga! ... Nej, så var inte riktigt min första tankenär beskedet kom. Men det är bara att lyda order och försöka göra det bästa av situationen. Hehe!

Idag har jag spenderat mestadels av dagen i skolan. Efter skolan cyklade jag hemåt i solskenet och slog genast upp fysikböckerna när jag kommit innanför dörren. Imorgon väntar ett fysikprov för min del. Även en muntlig redovisning på tyska ska genomföras. Ge mig en spark i ändan, tack!

Det är mycket nu i slutspurten vad gäller skolarbeten. Jag vet att det är samma för många av er andra också! Tänk vad stolta vi kommer vara över oss själva när sommarlovet äntligen är här! Kämpa på in i det sista! Det kommer i alla fall jag att göra!

Dock får ju inte träningen glömmas bort. Sen träning stod på schemat idag, 19.30-21. Sena träningar betyder turbulens i min hjärna. När vi under så lång tid tränat 18-19.30 så är man inställd på att ha gott om tid efter träningen att äta, duscha, plugga osv. Idag var klockan 21.20 när jag kom hem, vilket resulterar i att jag sitter här nu, 22.45 och bloggar. Nu ska jag gå och lägga mig. Provet börjar 8.30 imorgon!

"Man ska ha roligt i första hand. Om man sedan är duktig så är det bara en bonus."

Mikkiz


Denna veckans bloggare

ÄR..............*trummvirrvel*

Mikkiz Koskijev


tagga!

Har vart med Jimmy i stort sätt hela dagen, har bara tagit det lugnt som vanligt. Kollat film, Vingar av glas bland andra, den är verkligen att rekomendera för er som inte har sett den :) Nu på kvällen va vi ner en sväng med Oscar och tränade lite skott, träffade maria & co på IP. Älskar vädret, hoppas det håller i sig tills imrogon! Bara vinnst som gäller nu tjejer så tagga igång! Skulle vara så himla sköönt med poäng iaf. Nu ligger jag bara här i min säng med ett paket glass och kollar beck..glasspaketet tog dock slut för ett tag sen, livet är inte lätt. Ska nog gå ner och fixa en macka+te, stänga av datorn och krypa ner i sängen. Skulle ju vara skönt att vara någorlunda utvilad tills imorgon! Samling 12:15 imorgon vaa? Bäst och checka på hemsidan för säkerhets skull. Vi ses då :)
/Elin


Godmorgon världen..!

Har nyss vaknat, sitter här i sängen med datorn i knät och taggar för att orka resa mig upp. Blir nog en lugn dag, har ingenting alls planerat. Funderar på dra med mig lillebror ner på IP och skjuta lite, då skulle han bli glad, me too :)  Orkar inte skriva något mer just nu, ska kila ner och äta frukost och kolla om Oscar är hemma. tjingeling!
/elin

zZzZzZzZz..

Blev en kebabpizza på pizzerian i hökåsen istället, vi orkade inte åka in till stan helt enkelt. Sen fick vi ju trevligt sällskap av mattias och andreas också :) Tog det bara lugnt med Maria innan jag åkte på träningen vid halv 6. SKÖÖNT att vi slapp regnet! Bara tagga igång till söndag nu, känner på mig att det blir första 3 poängaren..skulle inte sitta helt fel! Aja iaf, efter träningen skjutsade Adam mig och Maria till ringvallen där juventus-BK30 spelade. 4-3 till BK tror jag det blev? Hann bara se andra halvlek. Ikväll åkte jag hem till ;attias, där va maria och andreas också. Kollade på en skitäcklig film! Tillslut vart den aldeless för äcklig när dom skulle klippa av hälsenorna osv..så efter en omröstning blev beslutet att byta till never back down, yyes! Nu sitter jag här i sängen, har nyss ätit lite pizzarester som jag hittade i kylen, hehe fettto. Ska antagligen sova snart så jag inte sover bort hela dagen imrogon, skulle ju vara lite synd! Har inga exakta planer för imorgon, får se vad som dyker upp :) Sovdax nu, hörs imrogon och ses på söndag!
/elin

rainy kebbe afternoon

Sitter här vid datorn medans maria springer runt och plattar håret, sminkar sig och allt vad det är. Tog sovmorgon till 12 ungefär idag, väldigt sköönt! Vi har fortfanade inte hittat på ngt kul å göra, vädret är ju inte så lockande precis. Kanske ska fixa nått att äta, skulle sitta fint med kebab lr liknande, hehe. Hoppas solen kommer fram till kvällen så vi slipper bli blöta på träningen. Nu är maria finito så jag ska gå från datorn, blir nog en sväng ner på stan och äta nånstans. Ses ikväll!
/Elin


keebab hehe


0-7

hejsan!
Bra kämpat mot djurgården idag tjejer, blev en tung start med 2 mål på kort tid sen stack det iväg lite väl mycket på slutet kanske, men jag tycker vi stundtals rullade runt bra. Man märker ju att vi verkligen kan när vi väl vill! Skulle vart kul att spräcka nollan men vi får sätta ett par mål på söndag istället! Har nyss vart på ica och shoppat popcorn, godis och mango med lillebror. Nu sitter vi framför teven & myser, kollar you, me and Dupree. Mamma kommer snart ner med glass också, muumms och usch va jag känner mig onyttig. Skulle va skönt med lite massage också, så himla ont i ryggen. Imorgon är Maria innbokad, vet inte riktigt vad vi ska hitta på, får väl se! Sen är det ju träning också, hoppas det blir hyffsat lugnt i alla fall, Träna lite fasta situationer skullle kanske vara bra, speciellt hörnor. Nej nu ska jag kolla klart på filmen och tigga lite massage av mamma, sen är det sovdax, känner mig helt slut. See you tomorrow :)
/elin

träskvandring

Hemma från skogsvandringen och tro det eller ej, vi hittade alla 10 kontrollerna!  Banan var beräknad att ta ungefär 1 timme, vi rullade väl in efter ca 1 h och 45 min, men lika glada va vi för det! Nu sitter jag här i min ensamhet och lyssnar på musica, ska nog plugga lite engelska snart tror jag, nationella nästa vecka. Juste! har MIS (människa idrott sammhäll) slutuppgift också. Blir anagligen så att jag skjuter upp det till nån annan dag som vanligt, så det bli jättestressigt i slutet, inte bra! Ser ut som ett bombnedslag i mitt rum också, kanske borde städa lite så pappa blir glad..ska nog ta tag i det nu. Får se om jag skriver nåntign ikv, har en del planerat så finns en risk att det kanske inte hinns med (: men se till å vinna mot västanfors nu tjejer, så hörs vi imorgon annars!
/EEHH

Jag ser sooolen!

Har blivit tillsagd av el capitano att skriva 2 gånger/ dag så det är väl bara att lyda, haha! Kom hem från träningen för ett tag sen. Har hunnit duscha och få i mig lite mat, Spagetti och köttfärsås, muums! Ska alldeles strax gå och sätta mig framför tv, ryktas om att pappa har gjort efterrätt, :D:D Mycket rolig träning idag och jag tycker att vi spelade riktigt bra när vi väl fick igång spelet. Nu är det bara sätta igång och tagga för torsdagsmatchen, själv ska jag peppa från bänken så mycket jag kan, och hoppas få spela lite! :) ååh, håll tummarna för fint väder imorgon, jag ska nämligen orientera lite med skolan i rocklundaskogen..så om jag inte dyker upp på torsdag vet ni vart jag är. Äsch nu ska vi va possitiva, man har ju faktist kompass & karta, så svårt kan det väl inte vara? Nej, det kommer gå topppen! Sen får man ju korv med bröd & dricka efter, alltid trevligt. Nu ropar lillebror så ska väl gå och kolla vad han vill.. skriver väl imorgon om jag inte blir lost i skogen. Ha det bra! 
/elin


åså regnar det igen..

tjabbatjena
Dagen började fint med att jag försov mig till 20 över 7, bussen gick 5 över halv 8. Men på något sätt han jag ändå med den, lycka! På schemat idag stod, engelska, idrott & matte. Känner mig helt slut i kroppen efter fysen vi hade på idrotten, jobbigt som tusan! Slutade vid 1, sen bussen ner på stan och tog en fika med maria och mimmie. Nu ska jag ta något att äta innan träningen. Hoppas på en lugn träning, min kropp skulle behöva det efter fysen och U-laget har ju trotts allt match imorgon och A på torsdag, fast å andra sidan evt man ju aldrig med bobben ;) åååh, och nu börja det spöregna också, jag trodde det skulle bli sommar? Nu äre matdax, ses på träningen!
/elin       



Äntligen min tur!..

jahapp! Då va det ääntligen min tur och blogga lite, som jag har längtat..
 
Den här dagen kunde vart perfekt om det inte hade vart för det tråååkiga vädret..blir helt deprimerad så fort jag kollar ut, får helt enkelt hålla mig inne. Vart en skön skoldag med endast en lugn morgonträning, tränade avslut i ca 1 timme, mycket välbehövligt! Kom hem vid 11 ungefär och hade tänkt sätta mig i sängen för å plugga lite, vilket inte va så smart. Somnade ganska direkt och vaknade med ca 30 min till träning, slängde snabbt i mig några mackor, bytte om och satt mig i bilen. Träningen bestod till största del av snack, vilket vi behövde, en vinst i Div 1 skulle inte sitta helt fel nu! Eller varför inte redan på torsdag mot djurgården i svenska cupen, haha kanske inte så realistiskt men man måste ju tro på laget, vi ska iallafall ge dom en rejäl fight! Efter träningen gick jag ner på IP här i hökåen och kollade tillberg-romfartuna, har väl sätt roligare matcher i mina dar. Nu ska jag ta mig något att äta och sätta min framför teven, vara lite social med familjen skadar ju inte. Sängen lockar ju också men felet är ju bara att jag är hur pigg-elin som hellst efter allt sovande idag, aja, hörs imorgon!
/elin


RSS 2.0