Snart är det över!

Hej igen! Nu är det väldigt sent och vi håller på att packa ihop oss här borta. Ja vi tar det på en gång det blev förlust mot Bajen.. Eftersom Amanda inte kunnat köra riktigt fullt så fick hon en annan uppgift idag nämligen lite matrial åttagande kan man säga. Men för egen del så var det inte bara fisk smak på min insats utan det var närmare rutten fisk smak på den, då förstår ni vad jag menar! Men vi släpper det, gjort är gjort som man brukar säga hehe..

Ja sen har väl inte mycket mer hänt sen sista inlägget förutom att vi fått veta rumsfördelningen på VM, japp jag och Amanda bor ihop. Skönt tycker jag men Amanda är lite tveksam ;) nejdå jag har inte riktigt förhört henne än!

Men lägret är över imorrn och det har väl ändå varit ganska lyckat för oss, förutom att Amanda inte kunnat gå helt förfullt..

Det har varit trevligt att skriva här ännu en gång, fast vi är dock besvikna på de uteblivna komentarena! Vi har ju sett statistiken :D
Det kan hända att vi återkommer när nästa torkperiod inträffar.

Motgång bygger framgång

Over and out/

En ganska negativ Malin och en trött och lite friskare Amanda


Matchdag i Grisslehamn!

Hallå där! Här kommer några rader från oss igen. Dagen började med ett träningspass efter den underbart goda hotellfrukosten!! Träningen var alldeles för jobbig för Amandas hosta, eller uppvärmingen rättare sagt så hon promenerade runt planen.

 Annars var det ganska högt tempo för mig eftersom hjältinorna (avbytarna) skulle försöka göra mål, vilket dom lyckades med lite väl ofta. Man måste ju vara snäll liksom ;D Sen var det lunch och samling där vi fick lite info om VM, vart vi skulle bo och lite andra regler.. jobbigaste var infon om presskonferanser på engelska och att gå igenom den mixade zonen efter matcher. Så när vi kommer hem så är det bara engelska som gäller i omklädningsrummet, vi funderar även på om våran Old Lady kan hjälpa oss med några fina fraser ;D

 Nu har vi snart haft våra inviduella samtal sen är det dags för att tagga igång! Matchen börjar kl 19 efter det har vi middag kl 22 och samling 22.45. Snark va länge vi ska vara uppe idag! Men det ska vi nog klara hehe..

Imorgon kommer vi hem kl 13 till centralen, vi har ingen skjuts så vi förväntar oss att någon kanske kommer vara där :D Tack på för hand, vi älskar att ni ställer upp för oss! Vi hörde om F17- matchen igår.. det är bara att ta nya tag och göra en jävligt bra träning ikväll! Vi ska vara väl förberedda för helgens drabbning mot Vasalund!

Nu ska vi fortsätta att tagga inför matchen så ni får gå ut och sola om ni nu har så fint väder som vi har!

Tillsammans är vi starka!! Ses på torsdag, ta hand om er!




 Amanda Wegerman #18 & Malin Reuterwall #21 (hahaha kicko du och jag bruschan ;)


                                                                 

 

 


Hör upp kära läsare!

Ja vi fortsätter med rapporteringen om dagen eftersom vi var tvugna att springa till våran samling.. Tidigare idag har vi haft mediaträning med en något äldre man som ansvarar för den biten för förbundet. Lärorikt! Annars har vi inte gjort så mycket idag än att ätit, speciellt Amanda som inte ens har tränat! Det konstiga är att man får i sig så mycket och det går ganska lätt :D Som ni märker så har vi inte gjort så mycket, och vissa saker är hemlighetsstämplade så det kan vi inte berätta.. ;D Men jag kan väl ändå dela med mig om Amandas hosttablett.. Den luktar SKIT! Amanda intygar med att den smakar inte allt för bra heller. Men nu ska vi sova och vi vet inte riktigt hur det blir med uppdatering imorrn för det är match väldigt sent och ett intensivt schema under dagen. Den som lever får se! Det finns ingen väg till lycka, lycka är vägen! Fina stora ord att ha med sig. God Natt

BUSINLÄGG

Hej allihopa!!! vi vill bara hälsa att vi lever här borta i Grisslehamn  :D

Det har varit ett väldigt intensivt läger och vi har fått uppleva en del nya saker. I lördags var vi ute nästan hela dagen på Barnens Ö, vi var balnd annat uppe i ett utkikstorn mitt i skogen o kollade på den fina utsikten! Under lördagen hann vi även med att träna två gånger!! vilket inte är vanligt under såna här läger.
Igår spelade vi match mot Finlands B-lag på Åland. Den matchen förlorade vi med 2-1 tyvär. Men vi började båda på bänken men när det var ca 15 min kvar så kom jag (Amanda) in. Malin blev kvar på bänken men kommer att starta matchen imorgon som är mot Hammarby IF DFF.

Denna dag började med sovmorgon, enda till kl 9 de ni ;) Sen bar det av till träning för de flesta av oss, dock inte Amanda eftersom hon har en dunderförkylning i näsan! Hon får till och med bo själv för att hon inte ska hosta ihjäl någon... träningen var ganska intensiv för oss målvakter, men rolig!  sen var det dopingtest men vi slapp!!!!!
 ses sen måste springa  


Måndag, ny vecka och segrare!

Då var det måndag igen och min tid här på bloggen har nått sitt slut, men kanske inte för sista gången, vem vet jag kanske dyker upp senare i höst. Hur som helst eftersom det inte blev något inlägg från efter matchen igår måste jag ju bara klargöra att vi vann mot Östersund med 2-0 för er som inte var där och titta (skärpning) eller har läst dagens tidning. Som sagt, jag kände det på mig. Var riktigt roligt att spela måste jag säga, vi rullade boll, speciellt i första fick vi rull på spelet. Första målet tryckte kingen kicko in efter bara ett par minuter, vilken känsla det var. Senare i samma halvlek ökade vi vår ledning genom på nick utav vår stjärnforward Amanda Wegerman. Med 3 poäng i bakfickan kliver vi två placeringar upp i tabellen. På onsdag är det match igen, denna gången borta mot Gustafs. Dags att ta poäng på bortaplan!

Nåväl, hoppas ni inte har blivit allt för uttråkade under veckan som gått. Måste säga att det här med att blogga inte var så tokigt trots allt, det negativa är att man inte alltid har tid eller ro att sätta sig ner att skriva. Kanske ska ta och starta en egen blogg, men bara om jag klurar ut ett ämne som känns intressant att skriva om. Ha det bäst allihopa, vi höres!

/ Johanna Nallen Nilsson #17

Game day! BK30-Östersund

Godförmiddag allihopa!
Bloggandet har uteblivit de senaste dagarna då mitt dagsschema varit fullbokat från första stund jag vakna på morgonen tills dess att jag har gått och lagt mig. Jobblivet har fortsatt och dessutom har VM börjat! England-USA 1-1, green snacka om målvaktstavla där (lider med honom). Dock tyckte jag att England spelade bättre fotboll och förtjänade 3 poäng, även fast de måste spela betydligt bättre för att ta sig någonstans i detta VM.

Hur som helst, idag lyser solen till skillnad från gårdagens höstväder. Kan man önska sig något mer till matchdag. Vissa föredrar regn, andra mulet, men jag själv föredrar att spela i 20+ och solsken. Har tagit en löprunda med mamma nu på mogronen för att väcka liv i kroppen. Idag väntar en riktig krigar insats på planen, gäller att alla är laddade till 110%. Ska snart slänga i mig lite lunch innan jag och mor min tar bilen mot Gurkstaden. Tur att man har en mamma som ställer upp och skjustar när tågtiderna inte passar. Dessutom är hon en bra person att prata med inför match, ger mig alltid positivenergi. 

Dagsläget i laget ser förhållandevis bra ut måste jag säga, förutom att vår ena mittback Emma Nilsson ligger sjuk. Idag är det vår match och till skillnad från England tror jag på vinst från vår sida idag, något efterlängtat med andra ord. Matchstart är 14.00 på Swedbank, glöm inte att vara i tid inför lineup, har varit riktigt dåligt de senaste matcherna!! Nu ska jag fortsätta att ladda batterierna. Ses på planen!

/ Johanna Nallen Nilsson #17 

Då var det kväll igen

Då sitter man här igen, slut och utmattad efter en lång dag. Arbetstimmarna bara flög förbi idag. Var full fart från minut ett (vilket är det bästa för då går tiden mycket snabbare). Efter avslutat arbetspass trampade jag iväg till station för att ta tåget till Västerås. Om man ska se något positivt med detta eviga pendlande så måste det vara att man får tid att sussa några minuter på eftermiddagskvisten. Ibland försöker jag hålla mig vaken men lyckas alltid falla in i dvala. Brukar ofta läsa, men redan efter så där 10 sidor hänger jag slummrandes över boken. Förstår inte hur jag lyckas varje gång. Måste ha någon form av sömnsyndrom, kan somna nästan var som helst.

Dagens träning var en mix av övningar och spelmoment, gott och blandat kan man sammanfatta passet på. Några av oss tränade på våra uppspel på den offensivaplanhalven. I BK vill vi spela boll istället för att slå alla dessa långbollar som damfotbollen i allmänt är känd för. Något som jag tackar gudarna för. Finns nog inget så tråkigt som att bara slå iväg bollen så fort man får den, vad ska det vara bra för? Man spelar fotboll för att rulla och vilja ha boll och inte för att slå bort bollen så fort den hamnar vid sina fötter. Rätta mig om jag är helt ute och cyklar, men det är min syn på fotboll. Givetvis ska man slå kross och djupledsbollar, men inte 10 bollar av 10. Variation, som det så fina ordet heter, är det bästa, vilket gäller alla sammanhang och inte bara fotbollen. Hur som helst på grund av att vi i BK vill rulla boll har vi hamnat i ett spel där vi bara har använt vårt kortpassningsspel. Detta är dock något som vi håller på att nöta på. Till på söndag kommer Östersund få känna på ett mycket mer aggresivt BK i offensiven men också ett tuffare och tätare försvar. Ska inte höja oss alla till himlen nu, men vi är på G.

Efter avslutat pass var det samma stress och jäkt som vanligt. Hann precis komma på tåget innan dörrarna stängdes efter mig. På tåget insåg jag att jag inte hade ätit på så där 8 timmar bortsett från det äpple jag hann få i mig efter träningen. Kurr, kurr. Inte särskilt bra, och med tanke på att jag äter ca var tredje timma så var det inte så konstigt att jag kände mig lite yr där i slutet av träningspasset. Skärpning fröken Nilsson. Hur som helst, väl hemma i Örebro trampade jag för fulla muggar till coop för att köpa mig en grilladkyckling som jag skulle knapra på hemma i soffan. Efter grekisksallad, bröd, bulgur och kyckling sitter man nu här så där lagom glatt trött som man gör efter en riktigt god måltid! Om jag sa att jag skulle somna gott i går är det ingenting mot vad jag kommer att göra ikväll.

Nåväl, vill passa på och gratulera Malin taxikungen Reuterwall och Amanda blixten Wegerman för VM-biljetterna! You go girls! Samtidigt måste jag ju också gratta alla glada lyckliga spelare som tar studenten imorgon. Ha en underbar dag, och tjejer ta med er en vattenflaska på flaket (från en med erfarenhet).



Det var den dagen det, imorgon kommer en ny dag att utforska. En stor dag på många håll, folk tar studenten, fotbolls-VM drar igång och inte minst min storebror kommer hem från Norge. Låter som en riktigt bra dag att se framemot.

Godnatt kära kamrater och läsare / Johanna Nallen Nilsson #17


Äntligen torsdag...

Vill börja med att be om ursäkt för för gårdagens uteblivande av bloggandet. Onsdagen var en dag som gick ett i ett. Eftersom halsen fortfarande krångla blev det en promenad till jobbet på morgonkvisten istället för ett träningspass. På jobbet slet jag på till klockan halv 9 på kvällen för att sedan skynda iväg till SF:s biosalonger med mina tre kära vänner Lina, Linnea och Jolin. Sex and the city 2 var filmen för kvällen. Inte lika bra som ettan, men helt klart sevärd om man är ett fan av just denna serie. Man fick sig många härliga skratt, vilket kan behövas i dessa jobbartider. Hemma på kvällen eller snarare natten beställde jag min efterlängtade dator, lär ha den i min hand någon gång under nästa vecka! Längtar... fick dessutom en ipod nästan på köpet, inte dåligt med dessa studentrabatter ibland.

Idag är sista dagen på jobbet innan man får en dags ledighet, välförtjänt. Min bror kommer nämligen hem, från sitt nuvarande hem Norge, imorgon. Inte setts på ett tag nu. Ska bli riktigt roligt att få träffa honom. Något mer som drar igång imorgon är fotbolls-VM. Tråkigt att Sverige inte är med dock, fast nu kanske det blir mer fokus på hela tuneringen istället för bara på Sveriges matcher, något positivt i alla fall. Vilket lag håller ni på? Jag är lite kluven, får klura på den karamellen under dagen och återkomma imorgon.

Idag väntar träning i Västerås och innan det jobb som jag tidigare nämnde. Och ikväll blir det att somna tidigt, blivit en del sena nätter de senaste veckorna, på tiden att komma tillbaka till den verklighet vi kallar vardag. Nu måste jag skynda om jag ska hinna i tid till jobbet.

Vänner ha en underbar dag!

/ Johanna Nallen Nilsson #17


Godkväll kära vänner!

Då sitter man här igen på kvällskvisten. Samma tid samma kanal. Imorse när jag vakna upptäckte jag att halsont hade smygit sig på under natten. Verkar som att BK sjukan har anlänt till mig också. Optimist som man är tog man sig upp vilket som och trampade iväg till gymmet. Tänkte att intervallöpning kanske inte var det bästa, men crosstrainern kan vell inte vara så farlig? Tro mig, det var nästan värre. Vilken träningsmaskin, kan jag starkt rekomendera. Hade dock hellre varit närvarande på lagets morgonträning. Ryktatdes om att det skulle vara mycket spel och en del löp, en träning som är som gjord för mig. Men men, smällar man får ta när man bor 9mil bort.

Efter ett hårt gympass väntade en härlig frukost och därefter vidare till jobbet. Kan säga att jag inte hade behövt köra något träningspass på morgonen. Är man ute efter ett jobb där man vill få motion på jobbet är caféjobb vad man ska satsa på, det kan jag lova. Dagen räddades dock av att jag fick sluta 2 timmar tidigare då vi var städade och klara redan vid 6 tiden. Hann därför med en tripp på stan där man fann ett par riktigt snygga levis jeansshorts på rea, bästa kapet. De ska inhandlas imorgon innan jobbet, kanske lägger upp en bild senare för ert godkännande. 

Kvällen har spenderats med ett antal koppar te och twilight new moon som jag försöker ta mig igenom. Bara 200 sidor kvar nu. Har du inte läst Twilight böckerna borde du ta och göra det nu i sommar, helt fantastiska böcker må jag lova. Gör ingenting om du redan har sett filmerna, det har jag gjort och är trots det helt fängslad av böckerna. Ett måste på att göra listan i sommar helt enkelt. Nu ska jag försöka på mig att köpa en dator online. Har lovat mor min att införskaffa mig en egen dator i snart ett halvår istället för att sitta och filosofera på hennes. Funderar på en apple, fina saker. Frågan är om det är värt det, men i längden tror jag nästan det är det. Eller finns det någon dataexpert där ute som kan uttala sig om saken?

Det var min tisdag smått och gott. Längtar till torsdagens fotbollsträning, ska nog smyga upp imorgon innan jobbet och dutta (kicka) lite med bollen.

Dags för sängen, jag vet någon som kommer knoppa in på en gång ikväll. För er som ska vara vakna ett tag till ha en fortsatt trevlig kväll till alla er andra som gör som jag god natt!

/ Johanna Nallen Nilsson #17

Hälsningar från Örebro

Ja hopp, då var det min tur att blotta mitt liv här på bloggen. En springa hopp fanns att man som ny skulle slippa detta eviga bloggande, men så blev nu inte fallet. Rätt åt mig kanske då man inte var närvarande under inkilningen på lagfesten härom helgen. Det här med att blogga är något som jag aldrig riktigt har förstått mig på, människor som skriver om deras vardag. Mitt intresse för att skriva är dock stort och journalistyrket tar första plats på listan över mina framtida drömyrken (bortsett från den eviga drömmen om att bli fotbollsproffs precis som min barndomsidol Ronaldo en gång var). Ett av mina större motton här i livet är att man inte ska döma saker/personer utan vetskap om dem. En aning djupt, jag vet, men nog så sant. Därför beslöt jag mig för att ge bloggandet en chans när Julia meddelade mig om mitt uppdrag. Vem vet, det kanske inte är så tråkigt och ytligt trots allt!

Ovanstående kanske ger er en bild av en djup tjej med en bitter syn på livet (en äkta gnäll närking med andra ord), men tro mig så är inte fallet. Jag kan börja med att presentera mig själv, för jag antar att de flesta av er endast känner mig som blondinen som bär tröjnummer 17 (om det nu räknas som att känna någon). Mitt namn är Johanna Nilsson, även kallad Nilsson. Dock var det smeknamnet redan upptaget i BK av min lagkamrat Emma Nilsson, så av den anledningen har jag tilldelats ett annat smeknamn, nämligen Nallen. Väldigt gulligt kan tyckas, hade man fått välja själv kanske man hade valt något i stil med kungen eller stålmannen (skämt o sido) men icke sa nicke man fick svälja sin stolhet och ta vad man blev tilldelad. Ni kanske undrar varför just Nallen? Av någon konstig anledning råkar mina kära lagkamrater finna mig snarlik en Nallebjörn när jag sover. Om det ska tas som en komplimang eller inte är jag inte helt säker på. Som Julia berätta så är jag uppvuxen och bosatt i den gamla fina staden Örebro. En stad jag kan rekomendera i dessa sommartider. På vintern tycks dock hela staden gå i ide vilket inte är lika lockande för turister. Hur som helst, tidigare spelade jag i KIF Örebro Duff (talanglaget div.2) men kände att efter 4 år i tvåan var det dags att prova sina vingar på annat håll och då fall valet på BK. En av anledningarna var att det endast ligger 50 minuter bort med tåg men givetvis var den största anledningen alla lagets sköna lirare inklusive tränarna och övriga aktiva i föreningen. Fotboll är något som har präglat mitt liv under alla år. Som barn lirade man boll med pappa Peter, föredetta fotbollsspelare, och storebror Jacob på bakgården av vår trädgård. Det var där min fotbollskarriär fick sin början och tro mig när jag säger att det blev mycket jaga boll från min sida, något som jag kan tacka för den kondition som jag har idag. Nåväl, nu ska jag inte sitta här och dra hela min livshistoria utan fokussera på nuet och stunden. 



Som Örebroare tog jag studenten en vecka tidigare än studenterna i Västerås, d.v.s. i fredags. Vilken underbar dag måste jag bara säga, finns ett ord, nämligen världsklass! Till alla er studenter i BK och övriga västeråsare till avgångselver, ni har något att se framemot. Två dagar hann jag njuta av friheten, tills idag med andra ord. Klockan 7 ringde klockan imorse. Välkommen till arbetslivet Johanna! Första dagen på jobbet, eller ja inte första gången rent teoretiskt då jag jobbat på samma ställe sedan niondeklass, men för första gången i syfte om att försörja sig. Lite spännande faktiskt, samtidigt som det hade varit skönt att fått känna av den där friheten lite mer, men jag är faktiskt ledig på fredag. Efter jobbet bar det av mot Västerås med tåget. Har ni åkt SJ:s nya tåg? Riktigt fina grejer kan jag lova er, finns till och med uttag att ladda mobilen till eller koppla den bärbaradatorn med. Väl framme i Västerås blev man upplockad av min personliga taxi, nämligen inga mindre än lagets stjärna Malin Reuterwall med sin pappa (även känd som material Jörgen) som chaufför. Riktig lyx faktiskt! På träningen var det full fart, riktigt roligt att vara nere på Swedbank igen. Var ett tag sen sist då studenfirandet och förberedelser har skapat en del oreda i fotbollsschemat, men nu är jag back in business. Känns som vi är på uppgång nu (trots helgens förlust). Är riktigt taggad inför söndagens match, då blir det åka av! Oj vad tiden rullar iväg när man sitter här, redan kvart i tolv. Bäst att krypa ner i sängen, för att orka med morgondagens bestyr. Morgonträning står på schemat, dock inte med laget i västerås då de tränar 07.00. Får köra med egna pass med teknik, löpning och styrka, brukar inte vara några vila på mina pass inte. Sedan väntar ett mosterpass på jobbet 11-20.30. Befinner du dig i Örebro passa på att ta en visit till BaraVara för en kopp kaffe eller glass, det är det värt.



God natt alla kära läsare, och som jag brukar säga ha det bäst/ Johanna Nilsson #17


Tack Jocke !

Jag får tacka Jocke för en bra genomförd vecka. Det trodde jag inte riktigt om dig ! ;) Men för er som inte förstått det så tog Jocke det här med bloggandet på stort allvar, ställde klockan om nätterna och skrev långa och bra inlägg. Han tyckte det var kul har han sagt och funderar på att starta en egen privat blogg :D Jag återkommer om det blir verklighet :)

Men nu är det en ny bloggare ! Den här veckan ska vårt nyaste nyförvärv blogga. En tjej som man hittar i Örebro om dagarna och som nyligen tagit studenten! Det är vår söta lilla nallebjörn Johanna Nilsson som bloggar denna vecka :) Lycka till!


Woop woop..........

.......sista blogginlägget!!!

Orkade inte skriva nåt igår på lördagen för jag hade fullt upp när jag kom hem från matchen...rensade altanen o tvättade fanskapet grundligt. När det var klart blev det en film o sen sängdags..............spännande lördag, eller hur??

Söndagens jobbmeny bjöd på gräsklippning, rensa fågelbon, städa vind, lacka altanen, grilla, snickra båt med sonen, reparera gräsklipparen, planera mur o gräva lite, hann sola 20 min, göra rent under carporten.........fan, hann ju med mycket idag!! Så nu har jag bastat och det var otroligt uppskattat......älskar att basta!!! Snart blir det nån timme sömn innan match nr 5.......2-2 i matcher, kommer nog bli en 7 matchers serie.....

Såg att ingen har gissat angående mitt sista foto. Ok, känner mig tvingad att berätta lite om fotot.....here goes: Xian i innersta delarna av Kina har en befolkning av över 8 miljoner kineser......typ en vanlig stad i Kina. Utanför Xian bodde en liten kinesiskt bonde som skulle borra en brunn 1974. När han gjorde det så stötte han på en lersoldat o anmälde det. Det var startskottet till en upptäckandet av en av jordens största upptäckter......
Terrakottarmén i Xian. 8000 soldater i naturlig storlek som vaktar en kejsares grav. De börjades tillverkas år 246 f.Kr.....alltså 246 år innan Jesus föddes.....helt sjukt gammalt, tom äldre än mig alltså.....hahaha!!

Tyvärr blir det ingen ny fotofråga för detta är ju mitt sista inlägg.......tänkte bara visa de schyssta platserna vi fick när vi var ett gäng grabbar som åkte ner till Nou Camp för att kolla på Barcelona......


Henke Larsson värmde upp nån meter från mig..........

Nu orkar jag inte mer.......

Tackar Julla Pulla Gulla för denna vecka........

Over and oooouuuut!!!


Blåställ på idag!!!!!!!!

Fredagen...hur såg fredagen ut för mig då??? Förutom jobb så blev det tyvärr ingen träning. Bengt kunde inte åka in o Elin var fortfarande sjuk, då blev det tyvärr ingen träning iom att jag inte hade nån bil hemma. Tyvärr skulle jag inte ha hunnit cykla in heller, tanken fanns men jag skulle inte ha varit inne förrän efter kl 17 så då fick jag stå över. Gjorde lite utomhusarbete på huset istället......senare på kvällen skulle pappa laga mat så det blev en fredagspizza....hehehe!!! Efter att barnen hade somnat så smög jag ner i bion o kollade på en fredagsfilm.....det blev From Paris with love med bla John Travolta, typisk actionfilm.....ger den godkänt!!!

Och inget nytt ang Liverpool, ryktena går ang antingen Fulhams Roy Hodgson eller Aston Villas Martin O´neill. Två st tränare det har gått otroligt bra för i år......tydligen tar den gamle Liverpoolikonen Kenny Dalglish över som tillfällig manager innan allt blir klart. Silly season pågår för fullt.....Jag kommer hålla er underrättade, jag vet att ni vill veta vad som händer i världens bästa fotbollsklubb......YNWA!!!

Senare idag är det match mot Danmark i Uppsala......hoppas verkligen på rätt inställning idag.......så otroligt viktigt med inställning tycker jag. Motivation slår klass heter det.........inte för att Danmark är klassen bättre än oss men det gäller att gå för 100%.....det är ju matcherna man tränar för hela tiden.........det är som att läsa inför ett prov varje vecka. Matchen är tentan efter en veckas pluggande.......man ger allt!!!!! Så På med Blåstället idag tjejer......o vi ska ut på gräs....bara det är ju kanonkul!!!! Nu kör vi!!!!!

Just ja, dagens fråga.  Trevligt att Ragulin skriver o svarar men jag trodde du var död???? Hahaha....Ragulin var en sovjetisk ishockeyback o han har ju naturligtvis rätt angående att det är Ryssland som är det rätta svaret. Såg att han ställde en motfråga och naturligtvis hade jag ju tänkt att ta upp frågan. 1609 ledde den gamle svenska fältherren Jakob de la Gardie en trupp som tågade rakt in i Moskva men sen när han tågade ut ur Moskva 1610 fick han pisk av ryssarna utanför Moskva. Den enda västerlänningen som belägrat Moskva. Men faktum är att Moskva intogs redan 1571 av Tatarer o Turkar som brände ner staden fullständigt. Dödade o tog nästan resten av innevånarna till slaveri. Ett Moskva med flera hundratusen innevånare 1570 hade endats 30000 st innevånare 1580......

Alltså Moskva var rätta svaret och det är en otroligt stor stad med 10.5 milj innevånare. En solig sommardag den 30 juni 2003 sa jag åt min kära mor att "Nu sticker vi reser med Transibiriska järnvägen till Kina, jag bjuder på resan som en födelsdagspresent". Hon blev ju eld o lågor så klart så vi började planera resan direkt. Visum måste fixas till Ryssland, Mongoliet o Kina. Efter att fotbollssäsongen tagit slut i okt så åkte vi landvägen till Kinas huvudstad Beijing. 8 dagar tog resan o Moskva var starten för den transibiriska järnvägen som tar 6 dygn. Otrolig känsla att dundra fram över hela Ryssland på ett tåg......när man vakande varje morgon fick man ställa om klockan pga att det var en ny tidzon.....man visste knappt var klockan var till slut.......men en otrolig resa som jag rekommenderar alla att prova på (naturligtvis när ni har blivit fotbollspensionärer)....

Här kommer några underbara Kinafoton från bla Beijing o från muren i Kina....

Underbara minnen från en oförglömlig resa med en pantertant på över 60 som reste med mig från Sverige-Finland-Ryssland-Mongoliet-Kina-Hong Kong- Thailand.....

Dagens fråga är: Var i Kina står jag nånstans......ett av historiens stora fornminnen....fotot kommer här:

Hoppas det ramlar in svar.......så otroligt kul att det är någon som läser. Nu börjar den 3:e perioden....hahaha...känner ni igen det.

O så ger vi verkligen järnet idag på matchen.......

Forza BK 30!!!!!!!!!!!!!

Full fart.......

Hej igen kära läsare......vet ej om det ska vara singularis eller pluralis, vet ju inte hur många som läser detta?? Torsdagen börjar lida mot sitt slut och jag är förvånansvärt pigg för att ha varit vaken sen kl 02.....dagen började med NHL mellan kl 02-05.15 sen direkt till jobbet o jobba 10 timmar övertid och barnen hade en heldag med mormor så det betydde att jag kastade mig på cykeln direkt efter jobbet o cyklade till träningen på Swedbank. 48 min tog det idag, lite slött. Åt en kanongod sallad på bistron i hockeyhallen o sen till träningen. Åkte hem och hann med lite ärenden innan kl 21.30.......nu har jag gjort mina hälövningar o Vin Diesel dundrar på i rutan. Snart blir det snark......

Jag är lite orolig i mitt fotbollshjärta just nu, nu undrar ni varför??? Mitt kära Liverpool och Rafa Benitez har gått skilda vägar.......hur ska detta gå??? Kommer vi bli nya Leeds eller kommer det bli bättre nu, vad har planerats egentligen inför nästa säsong??? Vilka spelare kommer o vilka lämnar??? Många frågor snurrar i mitt huvud just nu.....o säkert i era oxå. Vet att alla har ett Liverpoolhjärta inom sig.....hahaha......YNWA bröder o systrar!!! Vi får se...vi får se!!!

O nu till resefrågan om de galanta damerna i fotona i förra blogginlägget, ingen verkade vara så allmänbildad nu så jag får väl berätta lite, hahaha....de tillhör folkgruppen Hmong o bor i Sydostasien. Dessa raggade upp mig i norra Vietnam uppe i bergen i en liten ort som heter Sapa. Kallt o grått o mycket trekking blev det där.......Vietnam är ett avlångt land o jag reste från norr till söder. Tog ett plan till Hanoi i norr o sen blev det tåg, buss o morotcykel ända ner till Saigon. Phu Quoq är en ö som jag kan rekommendera, tror det har blivit mer bebyggt där nu. Från just Saigon tog jag mig till Cambodia med båt på Mekongfloden......otroligt sevärt o häftigt. Vill visa hur man njuter på Phu Quoq...

Hehehe......minnen!!!

Nu kommer nästa resefråga: Nån som känner igen var jag står på detta foto??? O vilket land är jag i då???

Och här ska det shoppas järnet......men i vilket land alltså?? Hoppas nån vågar gissa.....GIIIIISSSSAAAA!!!

Nä nu får det vara för ikväll......John Blund har kastat grus i mina ögon känner jag!!! Fredag imorrn......


Konichiwa Bit..es som Robyn säger......

God morgon...

Sitter just nu o kollar på match nr 3 i NHLs finalserie mellan Phildelphia Flyers - Chicago Blackhawks, resten av familjen ligger o sover o det är såååå tyst i huset. NHL hockey är väl inget jag följer men finalserien varje år brukar jag avnjuta nere i hemmabion, det är en enooorm upplevelse.....hahaha!!! Ska bli kul med VM i fotboll snart, kommer bli en hel del matcher härnere. Angående VM, tror jag på att antingen Spanien , England eller Holland tar hem guldet. Argentina o Brasilien skriker ni då......mmmm....de är bra lag men det är mycket som ska klaffa men guldet hamnar defintivt hos nåt av dessa lag.

Har precis avnjutit en skön o stilla frukost. Detta lugn är såååå skönt att uppleva. Även om just onsdagar är min lugna dag, ingenting på schemat betyder att stanna hemma o njuta med barnen. Kändes extra skönt nu oxå iom att det var kanonväder. Just nu är det torsdag morgon o idag blir det 10 timmar övertid idag plus träning ikväll. Slipper  stressa efter jobbet eftersom barnen hämtas av mormor idag. Då kanske man ska cykla in eller cykla hem från Swedbank...är ju kanonväder så vi får se i eftermiddag!!! På med Ipoden o trampa......brinnande lår....härligt!!

Wooohooo......and we have a winner, "Allmän Bildad" hade rätt. Förstapriset kommer med posten.....hahaha, Cambodja är rätt svar, otroligt härligt land att resa i. Är på väg att byggas upp efter ett tufft 70-80 tal med massmord o krig. Man blir tagen av att gå i historiens lämningar, se Killing fields där dödskallarna staplats upp. Se alla gropar o ben som fortfarande ligger kvar.......går runt Toul Sleng som var en liten högstadieskola som under kriget blev ett tortyrfängelse. De som hamnade där dog.......de enda som klarade sig var de som fortfarande levde när Vietnameserna befriade dem 1978. Det var en tuff upplevelse, man förstår inte hur människor kan göra så mot varandra. Att däremot vandra runt i Angkor var häftigt.....en gammal stad som övergetts o sen "ätits" upp av djungeln. Uppleva soluppgången över det mest berömda templet Angkor Wat är en speciell stund man inte glömmer......att känna o höra djungeln vakna till liv när solen går uåå långsamt.....priceless!! Phnom Phen o Sihanoukville är andra ställen som jag har varit på....

Här kommer två foton till o denna gång undrar jag: Vilket land träffade jag dessa otroligt vackra damer??? Lite tuffare denna gång.........får se om nån är allmänbildad denna gång......



Får se om nån prickar rätt.......

Nu börjar den 3:e perioden......2-2 står det o det är rätt spännande......vi hörs ikväll!!!!


Tröööööött......

Japp....nu är jag tillbaka igen. O ni trogna bloggläsare bara älskar att det finns ännu ett inlägg so here goes:

Efter matchen imorse så var det bara att klä på sig o åka till jobbet, perfekt tajming. Jobbet ja.......vi kan säga så här......jag hade det lugnt medan alla andra slet skiten ur sig, hahaha!!! Så skönt att jobba ibland.....

När så äntligen mina 10 timmar var över så var det bara att kasta sig på cykeln o trampa iväg för att gå på öppet hus på Noahs förskola. När man såg skolmiljön så knep det ordentligt i magen på mig, Har jag en son som snart ska gå i skolan??? Hur ska det gå?? Mobbning, slagsmål o annat jävelskap.....oron sköljde över mig för första gången..............men Noah var så stolt för han hade besökt förskolan redan så han visade vägen o berättade allt möjligt....de flesta av er går ju i skolan så ni säger nog att allt är lugnt!! Vi får hoppas på det........

Sen mat, handla, bla, bla, bla, bla........o plötsligt så ligger man här i soffan o bloggar. Blir nog o kasta sig framstupa sidoläge snart.......känner mig lite sliten efter att ha klivit upp lite tidigt.

Just ja, blev just bjuden på studentskiva i Västerås så jag kommer finnas nånstans därute i vimlet nästa fredag......se upp Partypinglan.....hahahaha!!!

Vissa har lagt in lite bilder så jag tänkte visa några kort från en tid i mitt liv då jag reste ofta.......nu får ni gissa vilket land dessa två foton kommer ifrån......får vi se om nån av er har rätt...


Nä nu börjar Desperate Housewives.......hahahaha, skoja bara!!! Nu ska det sovas.....

Kom ihåg......vilket land är fotona från????

Jaha.......o nu då???

Hur i h.......e har jag hamnat i denna knipa??? Tack Julia! Jaja, man ska väl prova på allt i livet, lite så känner jag om saker. Man kan bara ångra saker man inte har gjort, inte saker man har gjort. Så nu ska man blogga för första gången i sitt liv...kommer säkert trycka på fel knapp när jag är klar så att allt försvinner.......vi får se!! Vill verkligen någon läsa om vad som händer i mitt liv, får nog höra lite synpunkter på träningarna i veckan.

Min måndag blev som vanligt, först jobb mellan kl 06 - kl 16. För er som inte vet så jobbar jag på Kanthal i Hallstahammar, nej vänta....det heter ju Sandvik nu. Bytte ju namn för 2 veckor sedan under stor pompa o ståt. Efter jobbet så cyklade jag till dagis för att hämta mina kidz, Noah 5 år o Emma 3 år. Mina små guldklimpar. Kastar in den  ena i kärran o den andra i stolen på cykeln o sen är det bara att trampa hem. Väl hemma väntar farmor på altanen....sen är det bara att byta om o försöka äta nåt men jag hinner inte. Bengt kommer kl 16.55, blir till att äta i bilen. Har ju nämligen bestämt mig för att börja cykla hem från Swedbank framöver. Får ju inte löpa närmaste månaden. Fick domen förra veckan av läkaren, en inflammerad slemsäck i vänstra hälen som spökar. Så går det när man ska prova Yo-Yo testet i februari. Är ju anmäld till Stockholm Maraton som går av stapeln på lördagen den 5:e juni. Gråter blod att jag inte kan springa men jag får ta det positiva med det.....får ju följa med er tjejer till Uppsala istället!! Gör mig en tjänst......låt oss plocka hem 3 poäng så känner jag att det är värt att missa maran.

Cykelturen är helt underbar....kanonväder, lite motvind.......älskar känslan av brinnande lår......bara pumpa, pumpa, pumpa.......sen när man är helt slut så ställer man sig upp o trampar mer......då släpper det lite o så kör man på igen. 46 min tog det hem till Hallsta........fick påhälsning av Bengt o Elin när det var 6 km kvar. Väl hemma sov barnen o farmor kunde cykla hem. Dusch o lite mat sen försökte jag gå o lägga mig så fort jag kunde......men det var då någon började terrorisera mig angående valet av veckans bloggare....hahaha!! Men till slut så lugnade allt ner sig o jag kunde somna fint kl 23...........o sen upp med tuppen kl 02, hahaha!!! Ner till bion o kolla på NHL finalserien, match nr 2 mellan Flyers - Blackhawks. Nu är kl 04.20 o den 3:e perioden ska starta. Efter matchen är det bara att cykla till jobbet......kommer somna ovaggat ikväll tror jag.

Oj, jag har ju skrivit lite...........måste kolla på 3:e nu.........over and out!!!

RSS 2.0